Za tijesto sitno nasjeckajte čokoladu. Od toga odvojite 25 g čokolade i otopite u vodenoj kupelji. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Maslac sa šećerom, bourbon vanilin šećerom i soli pomiješajte mikserom (metlicama) u posudi. Umiješajte jaje i aromu ruma na najvišoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivom i kakaom i mikserom (lopaticama) izradite tijesto. Umiješajte otopljenu čokoladu i nasjeckanu čokoladu.
Podijelite tijesto na 4 dijela jednake veličine. Od svakog dijela oblikujte valjak duljine 30 cm i narežite svaki na približno 20 komada jednake veličine. Oblikujte kiflice.
Vrijeme pečenja: oko 7 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Stavite kiflice na lim za pečenje i pecite.
Kiflice s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.
Zakuhajte vodu u malom loncu i maknite sa štednjaka. Sitno nasjeckajte čokoladu, stavite u vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvorite i otapajte na pari oko 10 minuta na niskoj temperaturi.
Vrećicu osušite, kratko promijesite, odrežite mali vrh i ukrasite kiflice. Ostavite čokoladu da se stvrdne.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači