Tikvu izrežite na kriške, odstranite sjemenke, operite i narežite na manje komade. Dinstajte na laganoj vatri u poklopljenom loncu sa šećerom, začinima i vodom dok ne omekša (oko 15 min.). Ogulite đumbir, skuhajte ga i propasirajte skupa sa smjesom od tikve i ostavite da se malo ohladi.
Tamnu čokoladu na grubo usitnite i otopite u vodenoj kupelji. Na lim stavite papir i okvir za pečenje (25 x 25 cm). Prethodno zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Brownie ostavite u okviru za pečenje na kuhinjskoj rešetki da se ohladi.
U zdjeli mikserom (metlicama) izradite margarin ili maslac. Postupno dodajte šećer, vanilin šećer i sol dok ne nastane jednolična smjesa. Svako jaje umiješajte na najjačoj brzini po ½ minute. Umiješajte otopljenu tamnu čokoladu. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Tijesto rasporedite po kalupu. Izmiješajte pire od tikve sa sirnim namazom i jajima. Nadjev stavite na tijesto i vilicom napravite pruge kao kod mramora. Potom stavite peći.
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Bijeli fondant obojite žutom i crvenom jestivom bojom dok se ne postigne željena nijansa. Tako se mogu modelirati tikve u različitim nijansama boje. Za 4 tikve, od 50 g obojene fondant smjese izradite valjak dužine 15 cm. Valjak podijelite u 4 jednake porcije i oblikujte ih u kuglice. Tupom stranom noža uzdužno utisnite udubljenja oko kuglice. Za peteljke udubite male rupice gore u tikvu pomoću štapića za ražnjiće (slika 1). Od zelenog fondanta izradite male peteljke za tikve i učvrstite ih šarenim pismom na gornjem dijelu tikve.
Otpustite okvir i uklonite ga. Kolač stavite na pladanj i ukrasite tikvama.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači