Pripremiti pravougaoni kalup dimenzija 26x22 cm, podmazati ga masnoćom (ili silikonske kalupe sa vaskršnjim motivima –u receptu su se koristila 2 kalupa u obliku zeke i jajeta cca 17x10cm i 18x12cm i 2 silikonska kalupa za mafine. Kalupe je potrebno podmazati omekšalim maslacem).
Mješavinu za brownies i čokoladne komadiće iz pakovanja sipati u posudu za mućenje. Dodati i sve ostale sastojke (sobne temperature) za brownies i kratko izmiksati.
Za Cheesecake sloj pomiješati mascarpone sir, jaje, šećer, vanilin šećer i sok od limuna u glatku smjesu.
U kalupe prvo rasporedite 2/3 brownies smjese, zatim rasporediti i cheesecake sloj pa naizmjenično kašikom rasporediti i preostalu 1/3 brownies smjese i malo prošarati sve vrhom tankog noža kako bi dobili mramorni efekat. Na kraju ravnomjerno rasporediti i maline.
Peći u zagrijanoj rerni na 175°C oko 55-60 minuta (temperaturu i dužinu pečenja prilagodite vašoj rerni. Za ovaj tip kolača potrebno je nešto duže vrijeme pečenja nego za obični brownies).
Pečen kolač ohladiti i pažljivo izvaditi iz kalupa.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 55 - 60 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 175 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 155 °C
Za čokoladni sloj otopiti prvo bijelu čokoaldu na pari i prebaciti je u plastičnu dresir vrećicu. Odrezati vrh i u čiste i posušene silikonske kalupe u udubljenja sa šarama pažljivo rasporediti bijelu čokoladu. Ohladiti u frižideru. Zatim otopiti na pari i mliječnu čokoladu i nanijeti na dno silikonskih kalupa, a preko ohlađene bijele čokolade. Zatim na taj čokoladni sloj pažljivo vratiti pečene kolače sa šarama okrenutim prema čokoladi. Sve dobro ohladiti u frižideru (oko 3h) i tek onda vaditi iz kalupa.
Napomena: Ovakvi kolači su pogodni za poklone, ako ih upakujete u celofan uz neku mašnicu i poruku, imaćete sjajne vaskršnje poklone.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti