Namočite sjemenke lana u vodi oko 10 minuta. Zagrijte pećnicu. Krupno nasjeckanu tamnu čokoladu i suncokretovo ulje rastopite u vrućoj vodenoj kupelji.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
U međuvremenu, miksajte margarin i kokosov šećer dok ne dobijete laganu kremastu smjesu. Dodajte i umiješajte rastopljenu čokoladu. Izmiješajte kakao, brašno i prašak za pecivo i sjedinite sa smjesom čokolade i šećera, te dodajte razmočene sjemenke lana.
Kalup za kolače stavite na lim za pečenje obložen papirom, ravnomjerno rasporedite tijesto i stavite u pećnicu. Izvadite, ostavite da se rashladi, pa stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 30 Minute
Krupno nasjeckajte i rastopite čokoladu u vrućoj vodenoj kupelji. Narežite kakao kocke na 30 komada jednake veličine. Nožem lagano zaoblite gornji rub da dobijete izgled sladoleda na štapiću, pa umetnite štapić u svaki komad kolača. Operite, sortirajte i prosušite ribiz.
Umočite kolače u čokoladu i po želji ukrasite čili pahuljicama, orašastim plodovima, kokosovim mrvicama, pistacijama, cvijećem, suhim voćem, zlatnim listićima i ribizom.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti