Prosijte brašno, dodajte kvasac, sol i šećer te promiješajte žlicom. Dodajte mlijeko i rastoProsijte brašno, dodajte kvasac, sol i šećer te promiješajte žlicom. Dodajte mlijeko i rastopljeni margarin i dobro izmijesite. Prekrijte i ostavite prekriveno 35-40 minuta na toplom mjestu.
Kalup namastite margarinom. Uključite pećnicu da se zagrijava na temperaturu navedenu u uputama.pljeni margarin i dobro izmijesite. Prekrijte i ostavite prekriveno 35-40 minuta na toplom mjestu.
Kalup namastite margarinom. Uključite pećnicu da se zagrijava na temperaturu navedenu u uputama.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Operite špinat i sitno nasjeckajte listove. Posolite ga i protrljajte među dlanovima. Ocijedite višak vode, stavite ga u suhu posudu, dodajte papar i zrnati sir te promiješajte.
Dizano tijesto podijelite na 8 komada jednake veličine. Jedan komad stavite na lagano pobrašnjenu radnu površinu i razvaljajte ga na promjer od 24 cm. Stavite ga u kalup, premažite uljem i rasporedite jedan dio smjese sa špinatom. Redom na isti način razvaljajte svaki komad tijesta i slažite ih jedan na drugi. Gornju koru premažite žumanjkom pomiješanim s uljem te pecite.
Vrijeme pečenja: oko 25 - 30 Minute
Izvadite iz pećnice, nakon 10 minuta izvadite iz kalupa i stavite na tanjur za posluživanje. Narežite i poslužite vruće ili toplo.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači