Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Dodajte žutanjke, sol, šećer, vanilin šećer i mlijeko i sve izradite mikserom (metlicama) u glatko tijesto. Zatim umiješajte i snijeg od bjelanjaka i müsli.
U tavi (Ø 28 cm) zagrijte malo maslaca ili jestivog ulja. Izlijte polovicu tijesta i pecite na srednjoj vatri dok donja strana ne postane svijetlo žuta. Zatim tijesto koje je na površini još „tekuće“ podijelite pomoću lopatica za okretanje prvo na četiri dijela, zatim okrenite i pecite dok ne dobije zlatno žutu boju, po potrebi dodajte još masnoće u tavu.
Zatim drobljenac istrgajte pomoću dvije lopatice za okretanje u male komade, poslužite na tanjur i pospite šećerom u prahu. Ostatak tijesta pripremite na isti način. Po želji poslužite s kompotom od jabuka ili svježim voćem.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti