Mrvice biskvita pomiješajte s maslacem i stavite u kalup za torte (promjera 20 cm) čije dno prethodno obložite papirom za pečenje. Poravnajte mrvice žlicom. Stavite kalup oko 20 minuta na hladno.
Želatinu u prahu pripremite prema uputama na omotu. Pasirane borovnice pomiješajte sa šećerom u prahu i sokom od limuna. Zagrijte želatinu i umiješajte. Odvojite 2 žlice voćnog nadjeva i ostavite ga sa strane u vrećici za ukrašavanje.
Želatinu u prahu pomiješajte s tučenim vrhnjem i ostavite da bubri. Krem sir pomiješajte s jogurtom, tučenim vrhnjem, šećerom u prahu i sokom od limuna. Zagrijte smjesu želatine i tučenog vrhnja i umiješajte.
Kremu podijelite na 3 porcije. Dvije porcije kreme pomiješajte s voćnim nadjevom u različite nijanse. Borovnice umiješajte u najtamniju kremu, stavite na ohlađenu podlogu i izravnajte. Na to stavite svjetliju kremu i poravnajte. Po tome stavite bijelu kremu i izravnajte. Voćni nadjev koji ste ostavili sa strane dekorativno uštrcajte u bijelu kremu. Ostavite tortu na hladnom oko 45 minuta.
Tortu od sira prije posluživanja ukrasite borovnicama.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti