Ako su maline zaleđene prvo ih zagrijati na laganoj temperaturi i izgnječiti viljuškom. Smaknuti sa šporeta. U ohlađene maline dodati med i chia sjemenke. Promiješati i ostaviti u frižider dok pripremite korpice (ovo punjenje možete napraviti i nekoliko dana ranije i čuvati u frižideru).
Lješnjake prepržiti na suhoj tavi pa pečene protrljati u krpi kako bi ih oljuštili. Od ukupne količine Dr. Oetker Vitalis Choco Muesli Classic smjese odvojiti 50 g, a ostatak samljeti u sjeckalici zajedno sa lješnjacima.
Bananu izgnječiti, a jaje umutiti i dodati u smjesu mljevenog i cijelog choco muesli. Sve umijesiti rukom u kompaktnu masu.
U silikonskom kalupu za mafine od ove smjese formirati 12 koripica. U prethodno zagrijanoj rerni peći na 170 °C oko 12 minuta. Izvaditi iz rerne i ohladiti. Pažljivo izvaditi iz kalupa.
Svaku korpicu puniti punjenjem od malina i chia sjemenki.
Tamnu čokoladu otopiti na pari zajedno sa kokosovim uljem i rasporediti preko punjenja od malina.
Možete ih čuvati na sobnoj temperaturi.
Prije serviranja ukrasiti bobičastim voćem i listićima mente.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti