Prvo pripremiti fil od višanja… Zaleđene višnje ostaviti u odgovarajućoj šerpi prije pripreme da malo otpuste tečnost, a zatim ih zagrijavati na jačoj temperaturi. Dio višanja usitniti štapnim mikserom. Gustin pomiješati sa šećerom i vodom tako da nema grudvica. Zakuhati fil sa gustinom uz stalno miješanje dok ne očvrsne. Površinu fila prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se malo prohladi. Zatim ga prebaciti ga u poslastičarsku plastičnu vrećicu.
Za čokoladni fil u mješavinu hladnog mlijeka i slatkog vrhnja dodati sadržaj vrećica galetta pudinga te miksati, prvo najmanjom brzinom, a zatim povećati brzinu miksera i miksati još oko 3-5 minuta i fil je spreman. Prebaciti ga u poslastičarsku plastičnu vrećicu.
Lisnati keks izmrviti u posebnu posudu.
Pripremiti željene čaše i slagati desert redoslijedom: -mrvljeni lisnati keks, -čokoladni fil, -fil od višanja, -kakao mrvice. Ponoviti redoslijed slojeva još jednom. Rashladiti nekoliko časova u frižideru.
Prije serviranja desert ukrasiti sa malo mrvljenog lisnatog keksa, svježim višnjama i listićima mente.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti