2 kalupa za torte (Ø18cm) obložite papirom za pečenje, a rubove premažite uljem. Pripremite vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom (Ø13cm).
Zagrijte pećnicu.
Mikserom pjenasto izradite maslac. Malo po malo dodajte šećer, vanilin šećer, jaja, rum, aromu limuna te umiješajte instant kavu u prahu i čokoladu u prahu dok se sastojci ne povežu. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te ih umiješajte u smjesu kratko na najnižoj brzini.
Tijesto razmažite u pripremljene kalupe i pecite na srednjoj rešetci prethodno zagrijane pećnice.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Izvadite biskvite iz pećnice. Kako bi se ohladili, maknite kalupe. Oba biskvita prerežite na 2 dijela.
Prvi biskvit stavite na pladanj i potom ga premažite s 2 žlice marmelade od ribiza. Postupak ponavljajte dok svi biskviti ne budu posloženi jedan na drugog.
Mikserom pjenasto izradite maslac i šećer u prahu. Jednu žlicu dobivene kreme obojite žutom, a u 50 g kreme dodajte crvene boje (po želji) kako bi dobili rozu boju kreme. Ostatkom bijele kreme od maslaca premažite cijelu tortu i rub. Žličicom, po torti nasumično razbacajte hrpice žute i roze kreme od maslaca. Sve to pažljivo zagladite špatulom za torte ili čistim ravnalom tako da se boje lagano preliju jedna u drugu. Ostatkom roza kreme od maslaca napunite vrećicu za ukrašavanje i ukrasite tortu.
Do posluživanja ostavite na hladnom.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači