Podlogu kalupa za torte (Ø 20 cm) obložite papirom za pečenje, a rub namastite.
Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Instant kavu u prahu pomiješajte s vodom i ostavite da se ohladi. Maslac i šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno, Prašak za pecivo i Kakao u prahu. Pomiješajte mlijeko i Vanilin šećer i dodajte u kavu. Kavu i smjesu brašna i Kakaa u prahu naizmjenično dodajte smjesi od jaja i dobro promiješajte. Tijesto stavite u pripremljen kalup i pecite u sredini zagrijane pećnice oko 45 – 50 minuta.
Vrijeme pečenja: oko 45 - 50 Minute
Izvadite i ostavite da se u potpunosti ohladi. Prerežite biskvit vodoravno.
Pjenasto istucite maslac. Pomiješajte Kakao u prahu, šećer u prahu i Vanilin šećer, postupno dodajte pjenasto izmiješanom maslacu. Čokoladu nasjeckajte na komadiće i umiješajte u smjesu.
Prvu podlogu premažite s ¾ kreme. Na to stavite drugu podlogu i lagano pritisnite. Ostatkom kreme premažite tortu uključujući rub.
Strugalicom naribajte čokoladu i pospite je po kolaču.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači