Nasjeckajte tamnu čokoladu i otopite ju na pari, na slaboj temperaturi. Namastite kalup. Pećnicu prethodno zagrijte.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Maslac ili margarin kremasto izmiješajte u posudi mikserom (metlicama) na najvišoj brzini. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i sol, tako da dobijete povezanu smjesu. Dodajte pojedinačno jaja miješajući svako oko ½ minute na najvećoj brzini. Potom umiješajte čokoladu i mileram. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i sodom i dodajte u tijesto, kratko miješajući na srednjoj brzini. Tijesto istresite u kalup, poravnajte i stavite na rešetku u pećnici.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Ostavite kolač u kalupu da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Nasjeckajte čokoladu. Vrhnje zakuhajte u loncu, maknite sa štednjaka. Zatim umiješajte nasjeckanu čokoladu i ostavite da se ohladi.
Drškom kuhače izradite puno velikih rupa u kolaču. Prelijte ohlađenom, gustom ganache kremom i ostavite da se stvrdne u hladnjaku.
Šećer otopite na srednjoj temperaturi u neprianjajućoj tavi i malo prepržite da poprimi smeđu boju. Prelijte vrhnjem, miješajući kuhajte sve dok ne postane gusto i šećer se u potpunosti ne otopi. Ostavite samo kratko da se ohladi, raspodijelite po kremi od čokolade i ostavite da se stvrdne.
Prije posluživanja, kolač s rupama pospite solju i zrnima kakaa.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači