Oprana, oparena kipućom vodom i osušena jaja istucite na pari sa šećerom u gustu, pjenastu smjesu. Maknite s vatre i tucite sve dok se smjesa od jaja potpuno ne ohladi. Tablu čokolade izlomite na kockice i dodajte 50 ml vrhnja za šlag. Zatim otopite čokoladu na pari ne dopuštajući joj da zakuha. Otopljenu čokoladu postupno dodajte u smjesu od jaja i lagano miješajte dok se sastojci ne sjedine. U zasebnoj posudi čvrsto istucite ostatak dobro ohlađenog vrhnja za šlag. Instant želatinu fix pripremite prema uputama na pakiranju, zatim ju dodajte smjesi od čokolade i jaja te sve skupa promiješajte žlicom. U smjesu zatim dodajte istučeni šlag i sve sjedinite lagano miješajući žlicom. Smjesu stavite u šalice ili zdjelicu i odložite u hladnjak dok se ne stisne.
U visoku posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka, dodajte sadržaj vrećice šlag pjene i promiješajte. Istucite sve mikserom dok smjesa ne postane pjenasta. Prije posluživanja desert ukrasite tučenom smjesom, kriškama kivija i perlama.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti