Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijte na radnu površinu. Redom dodajte ostale sastojke i rukama umijesite tijesto.
U polovicu tijesta dodajte kakao i umijesite ga. Omotajte tijesta folijom za čuvanje svježine i stavite ih oko 40 minuta na hladno.
Svijetlo i tamo tijesto razvaljajte na radnoj površini u pravokutnik. Razvaljana tijesta premažite vodom, stavite jedno na drugo i namotajte.
Od tamnog tijesta na pobrašnjenoj radnoj površini izradite valjak. Premažite ga vodom i omotajte svijetlim tijestom.
Svijetlo i tamno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od približno 1,5 cm, premažite vodom i oštrim nožem narežite na trake. Razvaljajte tanak list tijesta i složite trake na njemu poput šahovske ploče. Šahovsku ploču omotajte listom tijesta.
Tako dobivene uzorke ostavite da stoje oko 40 minuta na hladnom kako se tijekom rezanja ne bi deformirali. Uzorke narežite oštrim nožem na ploške debljine oko 2 mm i stavite ih na namašćeni lim za pečenje.
Stavite lim u zagrijanu pećnicu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 190 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 170 °C
Postupak pečenja ponovite s ostalim keksima.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti