Za mrvičasto tijesto u sjeckalici fino samljeti 250 g Dr. Oetker Vitalis – orašasto i šumsko voće musli, a 70 g ostaviti u izvornom obliku.
U odgovarajućoj posudi pomiješati vitalis musli, hladan maslac, šećer i ribanu koricu limuna. Zamijesiti rukom što brže mrvičasto tijesto i ostaviti u frižider dok pripremite sirni i voćni nadjev.
Sir i grčki jogurt sobne temperature pomiješati sa smeđim šećerom, limunovim sokom i gustinom u jednoličnu smjesu.
Borovnice očistiti i oprati. Dodati im gustin i šećer i lagano promiješati.
Pripremiti male keramičke posudice za crumble i u svaku na dno prvo utisnuti dio mrvičaste smjese (dio ostaviti za završni sloj), preko ravnomjerno rasporediti nadjev od sira. Preko sirnog nadjeva rasporediti i lagano utisnuti borovnice. Kao završni sloj u svaku posudicu rasporediti mrvičasti sloj i listiće badema.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C 35-40 min vodeći računa da bademi ne izgore (temperaturu i dužinu pačenja prilagodite vašoj pećnici).
Pečen crumble prohladiti oko 30 minuta i poslužiti uz sladoled po želji.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti