Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje.
Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Brašno sa Sodom bikarbonom, Gustinom i Kakaom pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i sve zajedno mikserom (metlicama) izmiješajte kratko na najnižoj, a potom tijekom dvije minute na najvećoj brzini u glatko tijesto. Tijesto razmažite po kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Vrijeme pečenja: oko 60 Minute
Odvojite i skinite obruč kalupa za torte i ostavite biskvit da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Povucite/uklonite papir za pečenje s biskvita. Biskvit jednom vodoravno prerežite i donju podlogu stavite na pladanj za torte.
Mikserom (metlicama) izmiješajte svježi krem sir s Mascarponeom, Vanilin šećerom i šećerom u prahu u glatku smjesu. Postupno dodajte vrhnje i istucite u čvrstu smjesu. Oko polovicu kreme raspodijelite po donjoj podlozi, na to stavite gornju podlogu i pritisnite. Tortu premažite preostalom kremom i do posluživanja stavite u hladnjak.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači