Pomiješajte brašno s praškom za pecivom i kakaom te prosijte u posudu. Dodajte redom ostale sastojke i mikserom (metlicama) izradite glatku smjesu. Smjesu stavite u namašćeni kalup za torte (promjera 26 cm) i poravnajte.
Stavite kalup na rešetku u donju polovicu zagrijane pećnice.
Električna pećnica: 180 °C
Pećnica na vrući zrak: 160 °C
Vrijeme pečenja: oko 35 minuta
Ostavite biskvit oko 10 minuta da se hladi u kalupu.
Ohlađeni biskvit pomoću žlice izdubite oko 1 cm duboko, pritom ostavite rub širine 1 – 2 cm. Izdubljene komade kolača usitnite u mrvice.
Istucite tučeno vrhnje sa želatinom fix, dodajte šećer i vanilin šećer i čvrsto istucite. Dodajte jagode. Nadjev u obliku kupole namažite na biskvit i pospite mrvicama biskvita (mrvice po potrebi lagano utisnite). Čupavi kolač stavite oko 2 sata na hladno.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti