Stavite maslac, šećer, vanilin šećer i jaja u posudu i mikserom (metlicama za snijeg) istucite. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao i sol i dodajte u smjesu. Crvenu jestivu boju otopite u mlijeku i također dodajte u tijesto.
Zagrijte pećnicu (električna pećnica: 180 °C). Papirnate kalupe stavite u otvore kalupa za muffine i napunite tijestom. Kolačiće pecite oko 20 minuta na srednjoj rešetki u pećnici.
U međuvremenu izradite glazuru. Pastu od vanilije s maslacem i šećerom u prahu stavite u posudu i kremasto istucite mikserom (metlicama za snijeg). Svježi kremasti sir oprezno umiješate strugalom za tijesto. Pritom nemojte prejako miješati jer glazura u protivnom može postati previše tekuća. Potom stavite glazuru u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezde i do daljnje upotrebe čuvajte na hladnom.
Ostavite kolačiće da se ohlade nakon pečenja. Potom žličicom napravite malo udubljenje u svaki muffin i punite džemom. Maline operite, proberite i tapkanjem osušite. Glazurom izradite ružice po kolačićima, pospite vanilin prahom i poslužite ukrašeno s po jednom malinom.
Povezani recepti
Pečenje
Pečenje