Stavite papirnate košarice u kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
U posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom. Dodajte preostale sastojke i mikserom (metlicama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite glatko tijesto 2 min. Tijesto ravnomjerno rasporedite u papirnate košarice. Kalup za muffine na rešetki gurnite u pećnicu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Ostavite muffine u kalupu da se hlade 10 minuta na rešetki za kolače. Potom ih izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade na rešetki.
Izmijesite marcipan masu sa šećerom u prahu i kakaom. Oblikujte valjak (približno 24 cm) i narežite na 12 jednako velikih komada (po 2 cm). Od svakog komada odvojite po 2 kuglice veličine graška, oblikujte uši. Od ostatka smjese oblikujte glavu. Šećernim pismom pričvrstite uši na glavu. Drvenim štapićem izradite mala udubljenja za oči i ukrasite ih šećernim pismom.
U vrećicu za zamrzavanje stavite beze i grubo izmrvite valjkom za tijesto. Vrhnje s Kremfixom istucite u čvrsti snijeg te potom premažite muffine. Stavite glavu tek neposredno prije posluživanja i lagano pritisnite. Mrvice bezea raspodijelite po tučenom vrhnju.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti