Zagrijte pećnicu. Pripremite kalup za mafine tako da u svaku udubinu stavite papirnatu korpicu
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
U većoj posudi pomiješajte: margarin, šećer, brašno, prašak za pecivo, naribanu limunovu koricu i jaja. Miksajte smjesu 1 do 2 minute dok ne postane glatka i svijetla. Rasporedite smjesu ravnomjerno u papirne korpice.
Pecite dok ne dobiju zlatnu boju i ne postanu čvrsti na dodir. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade.
Vrijeme pečenja: oko 20 - 25 Minute
U posudi najprije omekšajte maslac, zatim postepeno dodajte šećer u prahu. Miksajte dok ne dobijete svijetlu, glatku kremu. Dodajte naribanu limunovu koricu i čajnu kašičicu crvene boje, pa sve dobro promiješajte.
Odvojite trećinu kreme i stavite je u slastičarsku vrećicu s ukrasnim nastavkom (npr. 2D). U preostalu kremu dodajte još pola kašičice boje kako biste dobili intenzivniju nijansu, pa polovinu te kreme stavite u drugu slastičarsku vrećicu (npr. nastavak 2A).
U ostatak kreme dodajte još boje za najtamniju nijansu i stavite u treću vrećicu (npr. nastavak 6B).
Kad se cupcakesi potpuno ohlade, po potrebi im poravnajte gornju površinu. Zatim malim nožem izrežite komadić iz sredine svakog kolačića (otprilike 2 cm od ruba) i u otvor stavite malu kašičicu limunovog curda. Vratite odrezani dio na mjesto.
Zatim, pomoću pripremljenih slastičarskih vrećica, nanesite kremu u obliku rozeta u različitim nijansama na svaki cupcake. Na kraju ukrasite po želji.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti