Stavite papirnate kalupe u kalup za mini muffine i zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
U posudi pomiješajte brašno i Backin. Dodajte sve ostale sastojke i miješajte mikserom (metlicama) najprije na najnižoj, a zatim 2 minute na najvećoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto stavite u vrećicu za zamrzavanje, istu dobro zatvorite i odrežite jedan vrh. Tijesto ravnomjerno raspodijelite u kalupe za muffine. Kalup gurnite na rešetku u pećnici.
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Muffine tek nakon 10 minuta izvadite iz kalupa i ostavite ih da se hlade na rešetki.
Zelenu fondant masu tanko izvaljajte na radnoj površini posutoj šećerom u prahu te kalupom u obliku cvijeta izrežite oko 25 cvjetića (Ø oko 5 cm). Od slatkog vrhnja s vanilin šećerom i Kremfixom istucite čvrsti šlag. Podijeliti šlag na dvije porcije. Jednu obojiti žutom, a drugu crvenom bojom za kolače. Žuti šlag napunite u vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom (Ø 8 mm) i polovicu muffina ukrasite spiralama. Zatim stavite crveni šlag u vrećicu za ukrašavanje i ukrasite preostalu polovicu muffina točkama. 12 cvjetića od fondant mase podijelite na 8 dijelova i stavite po 4 komada na muffine u obliku listova. Izravnajte površinu čokoladnog kolača i položite ga s obrnute strane na veliki pladanj. Preostale cvjetiće prepolovite i ukrasite rub čokoladnog kolača. Položite 8 muffina na kolač. Nekoliko muffina nabodite na drvene štapiće različite duljine i umetnite u čokoladni kolač. Preostale muffine posložite oko čokoladnog kolača.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači