Pomiješajte prašak za puding s 40 g šećera. Postupno uz dodavanje najmanje 6 žlica mlijeka dobro izmiješajte. Ostalo mlijeko zakuhajte, skinite s vatre i miješajući metlicom dodajte zamiješani prašak. Puding vratite na štednjak te uz miješanje najmanje 1 min. kuhajte. Puding ulijte u posudu. Položite foliju za čuvanje svježine izravno na vrući puding kako se ne bi stvorila kožica. Ostavite puding da se tako ohladi.
U međuvremenu ostavite borovnice da se dobro ocijede na cjediljci, pri tome uhvatite tekućinu i izmjerite 500 ml, eventualno dodajte malo vode. Pripremite preljev za tortu s preostalim šećerom i tekućinom prema uputi na omotu. Umiješajte 1 omot Finesse arome i borovnice. Masu s borovnicama napunite u koso položene desertne čaše i ostavite da se tako ohladi.
Ohlađeni puding mikserom (metlicama) izmiješajte da postane kremast. Umiješajte drugi omot Finesse arome i jogurt. Kremu od pudinga izlijte na očvrsnulu voćnu masu, poravnajte i po želji ukrasite kuglicama od kokosa.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti