Za izradu tijesta prosijajte brašno po radnoj površini. Dodajte preostale sastojke i rukama umijesite tijesto. Zamotajte ga u foliju za čuvanje svježine i stavite oko 40 min. na hladno.
Polovicu tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini u krug promjera 26 cm i stavite u okrugli kalup promjera 26 cm koji prethodno namastite i pospite brašnom.
Pjenasto istucite bjelanjak i premažite tijesto tako da rub širine 1 cm ostane slobodan.
Razvaljajte preostalo tijesto, narežite ga na trake širine oko 1 cm i posložite karirani uzorak. Preostalo tijesto stavite kao rub širine 1 cm. Kalup stavite peći na srednju rešetku u prethodno zagrijanu pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Za šećerni preljev pomiješajte šećer u prahu s vodom i podijelite na 4 dijela. Obojite jestivim bojama i stavite u vrećice za štrcanje. Ispunite karo uzorak šećernim preljevom i ukrasite dekorima za ukrašavanje.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači