Mlijeko zagrijte u lončiću te u njemu otopite maslac ili margarin.
Brašno dobro pomiješajte s kvascem u posudi za miješanje. Dodajte preostale sastojke i toplu mješavinu mlijeka i maslaca te sve izmiješajte mikserom (lopaticama) 5 minuta prvo na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Pokriveno tijesto držite na toplom mjestu dok se naočigled ne poveća.
U međuvremenu obložite lim za pečenje papirom za pečenje i zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Tijesto kratko premijesite na lagano pobrašnjenoj radnoj površini, oblikujte u valjak i podijelite na 12 jednakih dijelova. Svaki komad oblikujte u valjak dugačak 30 cm, 2 valjka isprepletite u vjenčić i položite na lim za pečenje.
Istucite žumanjak s mlijekom i time premažite vjenčić te po želji pospite krupnim šećerom. Vjenčiće ostavite mirovati otprilike 10 min na limu, a zatim ih stavite peći.
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Vjenčiće na papiru za pečenje izvucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade. Ukrasite ih po želji, npr. obojanim uskršnjim jajima ili malenim čokoladnim jajima.
Povezani recepti
Pečenje
Pečenje