Jaja sa šećerom i vanilin šećerom ručnim mikserom (metlicama) kremasto istucite. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, prosijte u smjesu i umiješajte kuhačom. 4 žlice smjese namažite u krug (Ø 24 cm) na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Lim stavite u donju polovicu zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 10 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C
Ponovite taj postupak šest puta.
Miješajući zagrijte šećer i karamelizirajte ga sve dok ne poprimi zlatno-žutu boju. Karamelu namašćenim nožem namažite na pladanj za torte i namašćenim nožem odmah izrežite 12 komada jednake veličine.
Maslac pjenasto istucite ručnim mikserom (metlicama). Dodajte postupno ostale sastojke. Listove spojite s 2/3 kreme i završite kremom. Dio preostale kreme stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku manje zvijezde; malo kreme ostavite sa strane za premazivanje ruba.
Tortu podijelite na 12 komada i na svaki komad nanesite kremu u obliku spirale. Rub torte ukrasite kremom i pospite ribanom čokoladom. Glazirane komade karamele stavite ukoso na spiralno nanesenu kremu.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači