Višnje dobro ocijedite na cjedilu. Namastite lim za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer i sol te miješajte sve dok ne dobijete povezanu smjesu. Dodajte jaja, miješajući svako oko ½ minute na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i na srednjoj brzini kratko umiješajte u dva navrata. Oko 2/3 tijesta izlijete na lim za pečenje. Kakao prosijte, zajedno s mlijekom umiješajte u preostalo tijesto i ravnomjerno raspodijelite po svijetlom tijestu. Višnje kratko stavite na papir za pečenje, potom raspodijelite po tamnom tijestu i žlicom lagano utisnite u tijesto. Stavite lim za pečenje u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Ostavite biskvit u limu za pečenje da se ohladi.
Pomiješajte prašak za puding sa 100 g šećera u zdjelici. Postupno pomiješajte s najmanje 6 žlica koje ćete izuzeti od 500 ml hladnog mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhajte u loncu i maknite sa štednjaka. Pjenjačom umiješajte izmiješani prašak za puding, vratite lonac na štednjak i pustite da puding lagano kuha na srednjoj temperaturi 1 minutu uz snažno miješanje. Puding izlijte u zdjelu, površinu direktno prekrijte folijom za čuvanje svježine (da puding ne dobije kožicu) i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Mekani maslac izmiješajte mikserom (metlicama) u glatku smjesu. Ohlađeni puding promiješajte i umiješajte žlicu po žlicu u maslac, pazeći da maslac i puding budu sobne temperature jer će se u protivnom krema od maslaca zgrušati. Ravnomjerno rasporedite kremu od maslaca po ohlađenom biskvitu i stavite dunavske valove oko sat vremena na hladno.
Tamnu čokoladu krupno nasjeckajte i zajedno s uljem otopite na vodenoj pari na laganoj vatri. Premažite glazuru preko stvrdnute kreme s maslacem i ukrasite češljem za ukrašavanje torti.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači