Breskve operite, izvadite im koštice, narežite na komadiće i izvažite 400 g. Naranče iscijedite i izmjerite 100 ml soka. Maline preberite i izvažite 500 g.
Breskve i narančin sok u loncu dobro izmiješajte sa Želirnim šećerom sa sladilom iz Stevije. Uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri i dalje miješajući kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do polovice ulijte u pripremljene staklenke. Ostavite da se džem hladi oko 15 min.
Maline i Bourbon vanilin šećer dobro izmiješajte sa Želirnim šećerom sa sladilom iz Stevije. Uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri i dalje miješajući kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah pažljivo pomoću žlice rasporedite po džemu od bresaka sve dok staklenke ne napunite do ispod ruba. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off), i ostavite da se džem ohladi. Napomena: Ne okrečite staklenke naopačke jer će se inače džemovi pomiješati.
Povezani recepti
Zimnica
Zimnica
Zimnica