Jagode operite, uklonite peteljke, očistite i izvažite 1000 g. Nasjeckajte ih na sitnije komadiće ili izradite pire. Staklenke i poklopce s navojem (twist-off) iskuhajte, tj. isperite vrlo vrućom vodom.
Pripremljeno voće u velikom loncu za kuhanje dobro pomiješajte s limunskom kiselinom i želirnim šećerom. Miješajući zakuhajte i uz stalno miješanje kuhajte na jakoj vatri najmanje 3 minute. Provjerite želiranje: 1-2 žličice vruće smjese stavite na tanjur. Ako se smjesa ne stvrdne, nastavite kuhati još jednu minutu pa ponovno provjerite. Ukoliko je voće slatko možete umiješati i preostalu polovicu omota limunske kiseline.
Po potrebi s voćne smjese uklonite pjenu i odmah je ulijte u staklenke do ispod ruba. Zatvorite poklopcima, odmah okrenite i ostavite da stoje na poklopcu oko 5 minuta.
Povezani recepti
Zimnica
Zimnica
Zimnica