Jagode operite, očistite, izradite od njih pire i izvažite 500 g. Ogrozde operite, očistite, izradite pire, protisnite kroz sito i izvažite 500 g.
Najprije stavite jagode u lonac i dobro izmiješajte s 1/2 omota Finesse arome, pola omota Džemfixa Extra 2:1 i 250 g šećera. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do polovice ulijte u pripremljene staklenke. Ostavite da se hladi najmanje 35 min. Za pripremu džema od ogrozda, kuhajte isto kao i u pripremi džema od jagoda s Finesse aromom, pola omota Džemfixa Extra 2:1 i 250 g šećera. Pažljivo ulijte u staklenke. Staklenke odmah zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®).
Povezani recepti
Zimnica
Zimnica