Zagrijte mlijeko i u njemu otopite maslac ili margarin.
Brašno i suhi kvasac temeljito pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i toplu mješavinu mlijeka i masnoće. Mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom oko 5 minuta na najvišoj brzini. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu tako dugo dok se vidno ne poveća.
Jabuke ogulite, podijelite na četvrtine i narežite na manje komade. Komadiće jabuka miješajući lagano propirjajte s grožđicama, šećerom i maslacem i ostavite smjesu da se ohladi. U međuvremenu lim za pečenje obložite papirom za pečenje i zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Tijesto lagano pospite brašnom, izvadite iz posude i još jednom kratko promijesite na lagano pobrašnjenoj radnoj površini. Tijesto tanko razvaljajte i izrežite oko 15 krugova (promjera 12 cm). Nadjev raspodijelite po svakoj polovici svakog kruga. Rub svakog kruga tijesta premažite mlijekom, preklopite polovicu tijesta. Džepiće na rubovima utisnite vilicom ili strugalom za tijesto (slika 1)
Džepiće s jabukama premažite mlijekom, po želji pospite bademima i stavite polovicu džepića na lim za pečenje. Još ih jednom ostavite da se dižu na toplom mjestu sve dok se vidno ne povećaju.
Stavite lim za pečenje u pećnicu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Džepiće s jabukama zajedno s papirom za pečenje povucite s lima za pečenje na kuhinjsku rešetku. Preostale džepiće ispecite na isti način.
Džepiće punjenje jabukama prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači