Zagrijte mlijeko. Brašno i kvasac pažljivo izmiješajte u posudi. Dodajte šećer i toplo mlijeko te od svega mikserom (lopaticama) kratko na najnižoj, a potom na najvećoj brzini u oko 5 min. izradite glatko tijesto. Ostavite pokriveno tijesto da se na toplome diže dok mu se volumen vidljivo ne poveća.
Operite jabuke, spravicom za vađenje izvadite koštice te narežite u vrlo tanke ploške najbolje na ribežu za krastavce. Ploške jabuke prelijte limunovim sokom. Izmiješajte kiselo vrhnje sa šećerom i Bourbon vanilin šećerom. Lim za kolače obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu< .b>Električna pećnica: oko 180° C Pećnica na vrući zrak: oko 160° C Tijesto na dobro pobrašnjenoj radnoj ploči kratko izmijesite i razrežite na četvrtine. Od svakog komada tijesta oblikujte oval (oko 28 x 18 cm). Položite po dva komada tijesta na lim za kolače. Svako tijesto premažite jednom četvrtinom mase od vrhnja a da pri tome ostavite 1 cm slobodan rub. Rasporedite ploške jabuke po kremi. Ostavite tijesto da se na toplome diže dok mu se volumen vidljivo ne poveća. Potom ispecite< .b>Položaj u pećnici: sredina Vrijeme pečenja: oko 25 min> ./b> Focaccie zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače. Preostale ispecite na isti način.
Drhtalicu od dunja u malom loncu zagrijte te njome premažite focaccie.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači