Zagrijte pasirane rajčice s maslinovim uljem.
U posudi dobro izmiješajte obje vrste brašna s kvascem. Dodajte ostale sastojke i toplu masu od rajčica i od svega mikserom (lopaticama) kratko na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini za otprilike 5 min. izradite glatko tijesto. Prekrijte tijesto i ostavite ga na toplome mjestu da se diže dok se njegov volumen vidljivo ne poveća. Obložite lim papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu. Električna pećnica: oko 220° C Pećnica na vrući zrak: oko 200° C
Ogulite češnjak i zajedno sa srdelama, kaparama i maslinama krupno nasjeckajte. Sve zajedno s medom, maslinovim uljem i timijanom stavite u uspravni mikser i napravite pire. Dobro začinite paprom.
Tijesto na pobrašnjenoj radnoj ploči još jednom premijesite i izvaljajte u ovalnom obliku veličine lima. Položite ga na lim i ostavite da miruje pokriveno otprilike 5 min. Potom premažite maslinovim uljem i razrežite oštrim nožem. Tijesto oko zareza malo razvucite. Utisnite grančice začinskog bilja u tijesto, pospite solju i stavite peći. Položaj u pećnici: donja trećina Vrijeme pečenja: oko 20 min. Kruh zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i najbolje poslužite topli s tapenadom.
- Tapenadu možete u vrućom vodom isplahnutim čašama i prekrivenu uljem čuvati oko 4-5 dana. - Kruh je prikladan za zamrzavanje.
Povezani recepti
Pečenje
Pečenje
Pečenje