Pomiješajte toplu vodu i kvasac u vrču i ostavite stajati dok se smjesa ne zapjeni na vrhu, to bi trebalo trajati oko 5-10 minuta.
Stavite brašno i sol u veliku zdjelu i pomiješajte. Napravite udubinu u sredini brašna i ulijte smjesu od kvasca, sjedinite da napravite tijesto. Potrebno je samo da se tijesto sjedini kako ne bi bilo glatko i elastično.
Stavite tijesto u nauljenu pravokutnu posudu i prekrijte nauljenom prozirnom folijom. Ostavite da odstoji oko 30 minuta, neće puno narasti za to vrijeme.
Stavite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu i nježno preklopite na trećine okrećući tijesto i ponovno presavijajući dok ne presavijete svaku stranu tijesta i dok tijesto ne dobije pravokutni oblik.
Stavite natrag u pravokutnu posudu i ostavite da se diže oko sat vremena dok se ne udvostruči.
Podijelite tijesto na 4 jednaka dijela režući dužinu tijesta. Svaki dio tijesta razvaljajte na oko 25-30 cm duljine i zašiljite na krajevima.
Stavite tijesto na lim za pečenje obložen pobrašnjenom kuhinjskom krpom i napravite nabor na kuhinjskoj krpi između svakog štapića tijesta, to će pomoći da se tijesto digne u pravi oblik. Prekriti nauljenom prozirnom folijom i ostaviti da se napuhne oko 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 200°C/180°C/plinska oznaka 6 i stavite lim za pečenje napunjen kipućom vodom na dno pećnice – to stvara paru u pećnici i pomaže u formiranju korice na baguetteima.Slike
Baguete stavite na lim za pečenje malo pobrašnjen i zarežite dijagonalno po vrhu i pospite brašnom. Pecite u pećnici oko 30 minuta dok ne porumene i ne dobiju koricu. Bagueti bi trebali zvučati šuplje kada ih kucnete. Ostavite da se ohladi na rešetki.
Povezani recepti
Kruh
Kruh