Pripremite jedan lim za pečenje i 4 lista papira za pečenje. Na svakom papiru nacrtajte po dva kruga Ø 20 cm. Pripremite vrećicu za ukrašavanje s ravnim nastavkom (Ø 10 mm). Prethodno zagrijte pećnicu:
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Mikserom pjenasto umutite jaja, šećer i aromu vanilije dok ne postane bijelo. Dodajte brašno (rukom umiješajte). Kalup za pečenje obložite jednim od pripremljenih papira za pečenje. Dobivenim tijestom punite vrećicu za ukrašavanje i spiralno ispunite 2 nacrtana kruga na papiru. Pecite na srednjoj razini prethodno zagrijane pećnice oko 5-6 minuta.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 5 - 6 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Pečeni biskvit izvadite iz pećnice, izvadite ga na rešetku za kolače, odvojite papir za pečenje i ostavite da se ohladi. Ponovite postupak dok svih 8 biskvita ne bude pečeno.
Čokoladu za ukrašavanje otopite u vodenoj kupelji. Izlijte na plastičnu podlogu i ravnomjerno razmažite na veličinu od 24 x 18 cm. Prije nego se čokolada sasvim stegne, nožem ju režite od šire strane na trake širine 2 cm. Trake prerežite još jednom po sredini. Prekrijte prozirnom folijom i pritisnite daskom za rezanje, a zatim stavite u frižider i pustite da se stisnu do kraja.
Čokoladu za nadjev otopite u vodenoj kupelji. Vrhnje kratko zagrijte u tavi i dodajte ga istopljenoj čokoladi i pomiješajte. U slučaju da je smjesa previše tekuća, ostavite ju kratko u frižideru. Ostavite 2 žlice smjese sa strane za rub torte.
Prvi biskvit stavite na pladanj i premažite nadjevom. Ponavljajte postupak dok sve biskvite ne posložite jedan na drugi. Gornji biskvit ne premazujte.
Za preljev otopite čokoladu, maslac i vodu u vodenoj kupelji i time prelijte gornji biskvit. Tortu ostavite oko 30 minuta na hladnome.
Rub torte premažite ostatkom nadjeva (kojeg ste sačuvali) te okolo zalijepite trake od čokolade.
Povezani recepti
Kolači
Kolači