Namastite kalup i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Stavite margarin i šećer u zdjelu i miješajte dok smjesa ne postane lagana i prozračna.
Dodajte jaja i koricu limete i nastavite miješati dok ne dobijete glatku smjesu. Ne brinite ako se počne zgrušavati, samo dodajte žlicu brašna i uskoro ćete imati lijepu glatku smjesu.
Dodajte jaja i koricu limete i nastavite miješati dok ne dobijete glatku smjesu. Ne brinite ako se počne zgrušavati, samo dodajte žlicu brašna i uskoro ćete imati lijepu glatku smjesu.
Prosijte i lagano umiješajte ostatak brašna dok ne dobijete povezanu smjesu. Dodajte tonik i ponovo promiješajte.
Izlijte tijesto u pripremljeni kalup i poravnajte. Stavite u pećnicu i pecite 45-50 minuta dok se biskvit ne digne i dobije lijepu zlatno-smeđu boju. Zabodite čačkalicu u sredinu i ako izađe čista, kolač je pečen.
Dok se kolač peče, pripremite sirup; stavite šećer, džin i tonik u lonac i zagrijavajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastopi. Stavite sa strane.
Izvadite kolač iz pećnice, čačkalicom probušite nekoliko rupica, prelijte sirupom i ostavite da se upije u biskvit.
Kada se kolač ohladi, miješajte šećer u prahu, džin i sok limete u zdjeli dok ne dobijete glatku tečnu smjesu. Ako je pregusta, dodajte malo tekućine, ako je prerijetka, dodajte malo šećera u prahu. Prelijte kolač glazurom, žlicom je razmazujući da prekrije vrh i slije se niz strane kolača.
Na kraju dekorirajte kolač kriškama i naribanom koricom limete. I to je to! Upravo ste piće pretvorili u ukusan kolač.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači