U plitki lonac stavite šećer i 250 ml vode te ih zagrijavajte miješajući dok se šećer ne rastopi.
Zakuhajte te pustite da se kuha na tihoj vatri 5 minuta. Maknite s vatre i ostavite da se hladi.
45 ml vode stavite u malu zdjelu otpornu na zagrijavanje. Škarama narežite listiće želatine i ubacite ih u vodu. Ostavite da se namaču 10 minuta. Postavite zdjelu iznad lonca s vodom koja ključa te polako zagrijavajte dok se želatina ne rastopi. Ako vam to nije praktično, zdjelu sa želatinom možete zagrijavati oko 25 sekundi u mikrovalnoj pećnici na jakoj snazi. Pazite da ne zakuha jer se tako neće moći stisnuti.
Pomiješajte džin, tonik i želatinu zajedno sa šećernim sirupom te rasporedite u 4 čašice za žestoka pića.
Ostavite da se hladi otprilike jedan sat dok se ne počne stezati no mora ostati mekane teksture. Ukrasite dodacima za džin i tonik. Poslužite u čašicama.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti