Mikserom (metlicama) pjenasto istucite jaja i žumanjke, koricu naranče i sol. Pomiješajte integralno brašno s pudingom u prahu i praškom za pecivo te umiješajte kuhačom u smjesu
Smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 22 cm) čije je dno obloženo papirom za pečenje i poravnajte. Kalup stavite na donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Ohlađeni biskvit izvadite iz kalupa i uklonite papir za pečenje. Prerežite biskvit na 3 dijela i donji sloj stavite na pladanj za torte.
Pjenjačom pomiješajte sve sastojke. Od biskvita i kreme složite slojeve gole torte te gornji sloj završite kremom. Ostavite tortu da odstoji na hladom oko pola sata.
Tortu prije posluživanja ukrasite bobičastim voćem i pospite šećerom u prahu. Kao dekoraciju na tortu stavite nekoliko listića matičnjaka.
Povezani recepti
Kolači
Kolači