U posudi za miješanje dobro pomiješajte brašno i Backin prašak za pecivo. Dodajte preostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) prvo na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini izradite tijesto. Na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči tijesto kratko premijesite i oblikujte u valjak. Podijelite valjaka u 4 jednaka dijela. Svaki dio izvaljajte u tanki valjak (Ø 2 cm) i ostavite u hladnjaku najmanje 3 sata. Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Svaki valjak narežite na ploške debljine otprilike 1 cm, položite ih na lim za pečenje i stavite u pećnicu.
Vrijeme pečenja: oko 13 Minute
Kolačiće izvucite zajedno s papirom za pečenje na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.
Usitnite kandiranu narančinu koricu. Prosijte šećer u prahu. Pekmez protisnite kroz cjediljku, kratko prokuhajte i umiješajte šećer u prahu da dobijete gusti preljev. Gumbiće premažite preljevom pomoću noža i ukrasite s malo kandirane narančine korice.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači