Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 170 °C
Stavite mekani maslac, šećer, vanilin šećer, jaje i prstohvat soli u posudu. Postepeno dodajte brašno. Umijesite tijesto ručno ili mikserom (spiralnim nastavcima) otprilike 1-2 minute, sve dok se ne postigne glatka i ravnomjerna masa. Pokrijte tijesto prozirnom folijom i ostavite da odstoji u hladnjaku oko 30 minuta.
Razvaljajte tijesto valjkom na debljinu od 3-4 mm i izrežite Halloween oblike kalupima ili uz pomoć predložaka. Stavite oblike na papir za pečenje na limu, međusobno udaljene 1 cm. Premijesite ostatak tijesta, razvaljajte i ponovo izrežite. Stavite lim na donji dio pećnice i pecite oko 20 minuta, dok se keksi ne zarumene. Ostavite da se ohlade prije nego što započnete s ukrašavanjem.
Položaj rešetke: dolje
Vrijeme pečenja: oko 20 Minute
Obojite fondant u željenu boju, tanko ga razvaljajte i izrežite na komade promjera keksa. Zalijepite fondant na keks s malo vode. Ponovite postupak sa svim keksima. Tamnu čokoladu otopite na vodenoj pari pri niskoj temperaturi. Pomoću čokolade i šarenog pisma ukrasite kekse po želji.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači