Papirnate košarice za muffine stavite u kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Banane narežite na ploške i vilicom grubo zdrobite. Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) izmijesite u mekanu smjesu. Nastavite miješati i postupno dodajte šećer, vanilin šećer i sol, sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte jaja, svako pojedinačno miješajući oko ½ minute na najvišoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i lješnjacima te umiješajte na srednjoj brzini. Na kraju kratko umiješajte banane. Tijestom punite kalup za muffine i stavite kalup na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Ostavite muffine da odstoje 5 minuta u kalupu, potom ih izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.
Za 6 vampira tanko razvaljajte polovicu fondanta između razrezane vrećice za zamrzavanje. Okruglim kalupom (Ø 7 cm) izrežite 6 krugova, stavite ih na muffine i lagano pritisnite. Za zube vampira izrežite male trokute. Od bijelog fondanta izradite oči te ih pomoću šećernog pisma zalijepite na predviđeno mjesto. Nacrtajte zjenice s crnim šećernim pismom. Položite zube i lagano ih pritisnite. Šarenim pismom, odnosno crvenom bojom, i crnim šećernim pismom ukrasite lica vampira po želji.
Za 6 kosturskih glava tanko razvaljajte preostali fondant između razrezane vrećice za zamrzavanje. Ponovno izrežite 6 krugova (Ø 7 cm). Istim kalupom sa strane odrežite elipse (slika 1). Nastavkom s vrhom u obliku kruga ili nožem izrežite oči (slika 1). Fondant stavite na muffine i lagano pritisnite. Pomoću šećernog i šarenog pisma ukrasite kosturske glave i oči po želji.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači