Namočite želatinu u 2 žlice mulitivitaminskog soka. Zagrijte preostali sok u lončiću sa šećerom, limunskom kiselinom i jajima na otprilike 80 °C, uz neprekidno miješanje, dok se smjesa malo zgusne. Maknite s vatre i umiješajte pripremljenu želatinu. Ostavite da se hladi oko 15 minuta. Dodajte maslac i miksajte dok ne dobijete kremu. Ostavite kremu da se hladi najmanje 2 sata.
Miksajte maslac i šećer dok ne postanu lagani i kremasti. Dodajte brašno, sol i jestivu boju. Tanko razvaljajte tijesto između dva papira za pečenje i zamrznite.
Mlijeko, vodu, sol i maslac stavite u lončić i pustite da smjesa zakuha na srednje jakoj vatri. Brzo dodajte brašno i nastavite miješati tijesto na srednje jakoj vatri (oko 6 minuta) dok se na dnu lončića ne formira bijeli sloj. Prebacite tijesto u zdjelu za miješanje i ostavite da se hladi oko 10 minuta.
Zagrijte pećnicu. Postepeno umiješajte jaja u tijesto mikserom s nastavkom za šlag. Izlijte smjesu u slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom i istiskujte kuglice (ø 6,5 cm) na lim za pečenje obložen papirom.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 170 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 150 °C
Rezačem za kekse, iz crvenog tijesta za kekse izrežite kružiće (ø 8 cm) i stavite ih na kuglice. Lagano pritisnite i stavite u pećnicu. (Napomena: ne otvarajte pećnicu prije kraja pečenja jer će krafnice splasnuti). Izvadite i ostavite da se ohladi.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 35 - 40 Minute
Operite i osušite voće, po potrebi očistite, nasjeckajte i blendajte sa šećerom (sačuvajte nešto voća za ukrašavanje) u visokoj posudi. Ako je voće previše vodenasto, po potrebi zgusnite pire želatinom i prespite u slastičarsku vrećicu.
Malim prstom pažljivo napravite rupu na donjoj strani krafnice, pa napunite multivitaminskom kremom. Malo multivitaminske kreme rasporedite i po vrhu svake krafnice. Ukrasite preostalim voćem i ribanom čokoladom i čuvajte na hladnome do posluživanja.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači