Namastite lim za pečenje i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Sitno narežite marcipan, stavite u posudu zajedno s mekanim maslacem i mikserom (metlicama) izradite mekanu smjesu. Miješajući postupno dodajte šećer i miješajte sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Postupno dodajte jaja, miješajući svako na najvišoj brzini oko pola minute. Pomiješajte brašno, Gustin i prašak za pecivo i umiješajte u tijesto na srednjoj brzini. Stavite tijesto u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku zvijezde (ø 8 mm) te istisnite kekse u obliku lukova ili štapića. Stavite lim za pečenje u pećnicu.
Položaj rešetke: dolje
Vrijeme pečenja: oko 10 Minute
Kekse s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.
Zakuhajte vodu u loncu, maknite sa štednjaka i u vodu približno 10 minuta stavite vrećice s glazurom. Vrećice dobro osušite, odrežite mali vrh i glazurom prelijte kekse. Ostavite glazuru da se stvrdne.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači