Kistom premažite lim za pečenje maslinovim uljem. Slanutak ostavite da se ocijedi na cjedilu. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C
Bundevu operite, prepolovite i žlicom izvadite sjemenke. Narežite bundevu na ploške. Ogulite režnjeve češnjaka i prepolovite po dužini. Timijan operite i tapkanjem osušite. Stavite te sastojke na lim za pečenje i poprskajte s oko 2 žlice maslinovog ulja (od 100 ml). Stavite lim u pećnicu. Na polovici vremena pečenja okrenite bundevu i češnjak.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Pečenu bundevu, češnjak i timijan (od velikih stabljika samo listovi) stavite u veliki lonac. Dodajte ostale sastojke. Izradite sve u fini pire i još jednom začinite začinima. Sve zakuhajte i vruće punite u staklenke. Poprskajte s malo maslinovog ulja, zatvorite zatvaračima s navojem (twist-off) i ostavite da stoji oko 5 minuta na poklopcu.
Povezani recepti
Zimnica
Zimnica
Zimnica