Vitalis stavite u vrećicu za zamrzavanje i zatvorite vrećicu. Valjkom za tijesto usitnite musli. Čokoladu sitno isjeckajte, a maslac otopite. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Sve sastojke žlicom pomiješajte u posudi. Prepolovite smjesu. Od jedne polovice oblikujte 4 – 6 jaja (veličine kokošjeg jaja), a od ostatka smjese oblikujte 12 – 14 manjih jaja. Stavite ih na lim za pečenje i pecite. Napomena: vrijeme pečenja produljuje se za velika jaja za približno 5 minuta.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 10 - 12 Minute
Najprije mala jaja povucite s lima za pečenje, najbolje kuhinjskom lopaticom, pa ih ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki. Potom velika jaja od granole zajedno s papirom na pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.
Čokolade zasebno stavite u malu vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvorite i otopite na pari na niskoj temperaturi. Odrežite mali vrh sa svake vrećice i ukrasite jaja. Dekorirajte jaja ukrasnim cvjetićima i pustite čokoladu da se stvrdne.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti