Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke, osim ribane čokolade, i mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto, miješajući kratko na najnižoj, a potom oko dvije minute na najvišoj brzini. Kratko umiješajte ribanu čokoladu. Poravnajte tijesto u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Istresite biskvit na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite ga da se ohladi.
Stavite biskvit na pladanj za torte. Stavite oko biskvita prsten za torte ili očišćeni obruč kalupa za torte.
Liker od jaja stavite u posudu. Dodajte 1 omot Želatine Fix u liker od jaja i metlicom za snijeg miješajte oko 1 minutu. Tučeno vrhnje čvrsto istucite s 2 omota Želatine fix i na kraju dodajte vanilin šećer. Dodajte tučeno vrhnje u liker od jaja i smjesu ravnomjerno rasporedite po biskvitu.
Umiješajte Želatinu fix metlicom za snijeg u liker od jaja i miješajte oko 1 minutu. Liker od jaja izlijte na sredinu torte i okretanjem torte ravnomjerno raspodijelite. Tortu s likerom od jaja stavite u hladnjak najmanje 3 sata, a najbolje tijekom noći.
Tučeno vrhnje čvrsto istucite s vanilin šećerom i Kremfixom i stavite u vrećicu za ukrašavanje s otvorom u obliku velike zvijezde. Odvojite prsten za torte i skinite ga. Tučenim vrhnjem ukrasite tortu s likerom od jaja i pospite je s malo ribane čokolade.
Povezani recepti
Napici
Napici
Napici