Stavite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i mikserom (nastavkom za tijesto) miješajte najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Odvojite oko 1/3 tijesta i raspodijelite ga na 4 porcije. Svaki komad tijesta obojite jestivom bojom, npr. crvenom, zelenom, žutom ili plavom. Sve komade tijesta ostavite prekrivene najmanje 30 minuta da odstoje u hladnjaku.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Svaki obojeni komad tijesta razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini u valjak dužine približno 52 cm i prerežite na 3 jednaka komada. Svijetlo tijesto prepolovite i svaku polovicu tijesta razvaljajte u pravokutnik (oko 30 x 17 cm). Svaki pravokutnik narežite na 6 manjih pravokutnika (17 x 5 cm). Sada po jedan šareni valjak stavite uz uzdužnu stranu pravokutnika tako da na kraćoj strani malo strše i izgledaju poput šarenih bojica te omotajte svijetlim tijestom (slika 1). Valjke stavite na lim za pečenje tako da je mjesto spoja okrenuto prema dolje i pecite.
Vrijeme pečenja: oko 17 Minute
Kekse s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.
Šarene vrhove („mine bojica“) keksa „našiljite“ pomoću nožića.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači