Namastite i pobrašnite kalupe za tortice. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
U posudi izmiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (metlicama) kratko na najnižoj, a potom na najvećoj brzini u 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto ravnomjerno rasporedite u kalupe. Kalupe na rešetki gurnite u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Odmah nakon pečenja podloge, iskrenite iz kalupa na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohlade.
Jabuke operite, narežite na četvrtine pa na kriške. Kriške poprečno prepolovite. Pomiješajte šećer s cimetom i na obloženoj tavi zajedno s medom karamelizirajte na umjerenoj vatri. Potom prelijte vodom. Komadiće jabuka umiješajte u sirup od karamela i ostavite da se ohlade u tavi.
Od slatkog vrhnja s Kremfixom i vanilin šećerom istucite čvrsti snijeg i rasporedite po torticama. Komadiće jabuka prije samog posluživanja utisnite u šlag u obliku ruža.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači