Za tijesto zagrijte mlijeko i u njemu otopite maslac ili margarin.
Brašno stavite u posudu i preko njega razmrvite kvasac. Dodajte ostale sastojke i toplu mješavinu mlijeka i masnoće te sve zajedno mikserom (lopaticama) izmijesite u glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj brzini, a zatim oko 5 minuta na najvišoj brzini. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu da se diže tako dugo dok se vidno ne poveća. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Tijesto na laganoj pobrašnjenoj radnoj površini još jednom dobro izmijesite i oblikujte u valjak. Valjak razvaljajte na pravokutnik (45 x 60 cm). Jednu polovicu tijesta (45 x 30 cm) premažite maslacem. Preko te polovice tijesta preklopite drugu polovicu. Tijesto narežite na približno 15 traka (3 x 30 cm). Od traka oblikujte čvorove tako da u sredini ostane veća rupa (slika 1) i stavite na lim za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Kremu pripremite s mlijekom prema uputama na omotu i punite rupe tijesta. Ostavite kolačiće još jednom da se dižu, sve dok se vidno ne povećaju. Potom ih pecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 12 - 15 Minute
Otopite maslac. Pomiješajte šećer s cimetomi kardamomom. Kolačiće s limom za pečenje stavite na kuhinjsku rešetku i premažite tekućim maslacem. Odmah pospite mješavinom šećera. Ostavite da se ohlade ili uživajte u njima dok su još mlaki.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači