Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom na najvišoj brzini.
Podijelite tijesto na približno 50 porcija jednake veličine, najbolje je da izradite valjke i da ih podijelite. Komade tijesta spljoštite u ruci, na to stavite 2-3 komadića mekih karamel bombona, obložite tijestom i oblikujte kugle. Stavite kugle na lim za pečenje i pecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 12 Minute
Kekse s karamelom zajedno s papirom za pečenje povucite s lima i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.
Čokoladu krupno nasjeckajte, stavite je u vrećicu za zamrzavanje, dobro zatvorite i otopite na pari na niskoj temperaturi U međuvremenu meke karamel bombone sitno nasjeckajte. Odrežite mali vrh vrećice. Poprskajte kekse i pospite mekim karamel bombonima.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači