Brašno i prašak za pecivo pomiješajte u posudi. Dodajte smeđi šećer, šećer, ekstrakt vanilije, sol, jaje i maslac ili margarin. Izradite glatko tijesto, miješajući sve zajedno mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini. Kratko umijesite čokoladne kapi. Ostavite tijesto da odstoji prekrivno 30 minuta na hladnom.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 180 °C
Čajnom žličicom odvajajte tijesto veličine oraha i stavljajte ga s dovoljnim međusobnim razmakom na lim za pečenje. Ispecite kekse.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 8 - 10 Minute
Kekse s komadićima čokolade zajedno s papirom za pečenje povucite s lima i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači